26 04/18 26/04/2018

Tegenvallende productie voor First Majestic Silver

Het Canadese First Majestic Silver (TSX: FR) publiceerde onlangs de productiecijfers voor het eerste kwartaal, en die zijn wel voor verbetering vatbaar. Er werd in totaal 2,2 miljoen ons zilver en 15.887 ons goud uit de grond gehaald, en dat was YoY (year over year) een verschil van resp. -20% en +5%. Als we beide edelmetalen op 1 hoop gooien dan komen uit op een productie van 3,9 miljoen SEO silver equivalent ounces. Dit is een daling van -9% t.o.v. vorig jaar en -5% in vergelijk met Q4 2017.

De hoeveelheid verwerkt erts is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, maar omdat met name in de La Encantada Mine de zilverconcentratie flink is afgenomen valt de uiteindelijke productie iets tegen. Maar CEO Keith Neumeyer laat weten dat hij voor 2018 een stijging van +15% verwacht in de zilverproductie. De herstructureringen van de afgelopen 2 jaar naderen voltooing, en als de nieuwe roaster bij La Encantada online komt dan zal de 2e helft van 2018 een flinke productiestijging laten zien.

First Majestic Silver richt zich op de acquisitie, exploratie, ontwikkeling en rendabele productie van edelmetaaldeposito’s, met de nadruk op zilver. Het bedrijf bezit momenteel zes producerende zilvermijnen en een vijftal exploratieprojecten. De nadruk ligt op zilver en alle projecten bevinden zich in Mexico. Met meer dan 70% van de omzet afkomstig uit de verkoop van zilver mag First Majestic zich met recht een pure silver producer noemen. Het bedrijf wordt momenteel voor CAD 8,54 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

La Encantada Mine in Mexico

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management