25 04/18 25/04/2018

G4S ziet contant geld als belangrijkste groeifactor

Het zal beleggers in een ‘PIN-land’ als Nederland wellicht verbazen dat CEO Almanza van de Britse beveiligingsgigant G4S (Londen: GFS) transport en verwerking van contant geld als belangrijkste growth driver benoemd. In landen als Zweden zijn betalingen met contant geld onder de 20% gedaald, maar blijkbaar ligt dit percentage binnen Europa als geheel nog altijd rond de 80%. De Cash Solutions activiteiten van G4S hebben met afstand de hoogste winstmarges binnen het bedrijf. Ook in landen als de VS waar cash payments slechts 31% bedragen zijn diensten als CASH360 en andere vormen van ‘contant geld beveiliging’ enorm winstgevend.

Zelfs in Nederland zijn recent nieuwe cash solution systemen zoals G4SPay geïntroduceerd waarmee winkeliers eenvoudig alle mogelijke betalingsopties aan hun klanten kunnen aanbieden. Volgens Almanza vinden veel mensen tastbaar geld toch iets vertrouwds hebben. Je weet precies hoeveel je hebt, het is anoniem, je hoeft geen persoonlijke gegevens te overleggen, etc. En in deze tijden van cyber crime, facebook, en andere big brother ‘dreigingen’ blijkt dat veel mensen aan te spreken.

G4S is ’s werelds grootste beveiligingsorganisatie. Het bedrijf levert wereldwijd een enorme variëteit aan diensten op het gebied van beveiliging/veiligheid waaronder mobiele bewaking, onderzoeksdiensten, surveillanceapparatuur, software, consultancy, crisis- management, geldtransportbeveiliging en 24h alarmdiensten. Het bedrijf is in 95 landen actief en telt inmiddels een kleine 600.000 werknemers die in FY2016 een omzet van GBP 7,59 miljard noteerden. G4S wordt momenteel op de beurs van Londen voor GBP 2,54 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management