12 04/18 12/04/2018

RTL Group waarschuwt voor Europese Facebook-belasting

De Luxemburgse RTL Group (Frankfurt: RRTL) laat weten een tegenstander te zijn van de voorgenomen belasting van 3% voor digitale dienstverleners. Met deze tijdelijke omzetbelastingmaatregel wil de Europese Commissie de belastingontwijking van Amerikaanse technologiegiganten als Facebook, Google en Amazon aan banden leggen. Momenteel betalen deze bedrijven namelijk geen belasting over de omzet die zij binnen de Europese Unie behalen.

RTL Group voorzitter Thomas Rabe heeft zich in gesprek met de Financial Times laten ontvallen dat deze maatregel Europese ondernemingen wel eens harder kan raken dan de Amerikaanse bedrijven waar de belastingmaatregel voor is bedoeld. Rabe geeft aan het er mee eens te zijn dat er een gelijk speelveld dient te komen tussen de Amerikaanse techbedrijven en Europese ondernemingen, maar vindt het tamelijk ongepast dat uitgerekend RTL Group van een dergelijke belastingmaatregel de dupe zou kunnen worden. Rabe vreest dat RTL slachtoffer wordt van dubbele belastingheffing als het bedrijf naast de winstbelasting ook nog (tijdelijke) omzetbelasting dient te betalen.

De RTL Group is een media consortium met belangen in 56 televisiezenders en 31 radiostations verspreid over Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, België, Luxembourg, Hongarije, en Kroatië. RTL is één van ’s werelds grootste leveranciers van televisie content, en programma’s als Idols, American Idol, The X Factor, . . . ’s Got Talent, Goede Tijden/Slechte Tijden (Good Times/Bad Times), Boer Zoekt Vrouw (The Farmer Wants A Wife) en Family Fued, zijn grote hits die wereldwijd door omroeporganisaties worden aangekocht.

RTL wordt momenteel voor EUR 69,- per aandeel verhandeld.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management