11 04/18 11/04/2018

American Axle gaat joint venture aan met Liuzhou Wuling

Het Noord-Amerikaanse American Axle (NYSE: AXL) laat weten dat het bedrijf z’n activiteiten in China verder gaat uitbreiden. Het bedrijf ging onlangs een joint venture aan met de Chinese Liuzhou Wuling Automobile Industry Co. voor het gezamenlijk ontwikkelen van aandrijfsystemen voor allerhande MPV’s, SUV’s, en bestelbusjes.

Liuzhou Wuling is een dochterbedrijf van de Guangxi Automobile Group en is naast de fabricage van losse onderdelen gericht op de productie van MPV’s en SUV’s voor de SAIC-GM-Wuling joint venture. SAIC is een Chinees staatsbedrijf en één van de grootste autofabrikanten in China. Hun samenwerking met het Amerikaanse General Motors is de grootste fabrikant in China van lichte voertuigen met achterwiel aandrijving. Voor American Axle betekent de samenwerking dat ze er weer een grote productielocatie bij hebben in wat nog altijd gezien mag worden als de grootste automarkt ter wereld.

American Axle is in feite een voortzetting van de voormalige Driveline & Metal Forging activiteiten van General Motors, en werd in 1999 als zelfstandig bedrijf aan de NYSE genoteerd. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en fabricage van alle benodigde systemen en onderdelen die een voertuig nodig heeft om de energie van de motor (verbranding of elektrisch) over te brengen naar het wegdek. Het bedrijf wordt momenteel voor USD 16,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management