20 03/18 20/03/2018

Covestro start met commerciele productie CFRTP composieten

De Duitse polymeren-specialist Covestro AG (Frankfurt: 1COV) laat weten dat het bedrijf tientallen miljoenen heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van de productielocatie in Markt Bibart (Bavaria, Duitsland). Dit dorpje is strategisch gesitueerd in de nabijheid van bekende universiteiten die veel onderzoek verrichten op het gebied van composietmaterialen. De Markt Bibart locatie van Covestro zal zich enkel gaan richten op de ontwikkeling van high-tech materials , om te beginnen met continuous fibre-reinforced thermoplastic composite material (CFRTP). Er is een grote vraag naar composieten vanuit alle industriën omdat ze een belangrijke rol kunnen spelen bij het reduceren van de mondiale carbon footprint.

Een composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Vaak worden hiermee vezelversterkte kunststoffen bedoeld. De vezels zorgen voor het overbrengen van trekkrachten en de matrix (vaak een kunststof) houdt de vezels samen en zorgt voor het overbrengen van drukkrachten en schuifspanningen. Bekendste vezels die in composieten verwerkt worden zijn glasvezel, aramide (twaron en kevlar), koolstofvezel en recent ook nanotubes. Daarnaast worden ook natuurlijke vezels als vlas of hennep in composieten toegepast.

Covestro AG is de voormalige MaterialScience divisie van chemiegigant Bayer AG die eind 2015 aan de beurs van Frankfurt werd genoteerd. Het bedrijf wordt momenteel voor EUR 83,83 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management