05 03/18 05/03/2018

Equinox Gold kondigt constructie update aan en kent mijnbouwcontract toe

Het Noord-Amerikaanse Equinox Gold Corp. (TSX.V: EQX), recent gevormd door een fusie van de bedrijven Trek Mining, NewCastle Gold en Anfield Gold, heeft een constructie update bekend gemaakt. Tevens kondigt het bedrijf aan dat het een mijnbouwcontract heeft toegekend voor haar Aurizone goudmijn.

U&M Mineração e Construção S/A heeft het contract voor de ontwikkeling van de Aurizona mijn gekregen. U&M is een Braziliaans bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van aardewerk, de implementatie en het beheren van mijnen. De mijnbouwactiviteiten bij Aurizona zullen deze maand nog van start gaan.

Equinox kondigt tevens aan dat de ontwikkeling van het project inmiddels tot 30% gevorderd is en dat de EPCM (engineering, procurement and construction management) ultimo februari al voor 45% gecompleteerd is. Het project is volledig gefinancierd en Equinox geeft aan dat Aurizona nog steeds op de goede weg is om in het vierde kwartaal van 2018 het eerste goud uit de mijn te halen.

Equinox Gold Corp. (TSX.V: EQX) is een Canadees mijnbouwbedrijf dat zich primair richt op de exploratie en productie van goud. Het bedrijf heeft miljoenen troy ounces aan goudreserves. Equinox heeft twee goudprojecten in Brazilië en Californië waar op korte termijn goud zal worden geproduceerd. Tevens heeft het bedrijf een divers portfolio aan goud- en koperprojecten in Noord- en Zuid-Amerika, die het bedrijf van een lange termijn pijplijn aan groeiende reserves kan voorzien. Het hoofdkantoor bevindt zich in Vancouver, Canada.

Equinox Gold wordt momenteel aan de Canadese Venture beurs verhandeld voor CAD 1,15 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management