22 02/18 22/02/2018

Stijgende omzet en een nieuwe CEO voor Diebold Nixdorf

De Noord-Amerikaanse ATM specialist Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) laat vandaag weten dat ze een nieuwe CEO hebben aangesteld in de persoon van Gerrard Schmid. Schmid is een 49-jarige Zuid-Afrikaan met 20 jaar ervaring in leidinggevende posities binnen het bankwezen, cash solutions & payment, en bedrijven gericht op fintech (financial technology). Recente betrekkingen waren bv. CEO bij de Canadese fintech specialist D+H Corp., retail baas bij bankier Lloyds TSB, en COO bij de Canadese bank CIBC. De beste man heeft veel ervaring met het faciliteren van betalingstransacties en ondersteunende software. Dus in die zin lijkt het een goede keus als CEO bij Diebold-Nixdorf. Schmid vervangt Andy Mattes die afgelopen december vrij plotseling werd ontslagen. Het is te hopen dat enige rust op bestuurlijk vlak de aandeelhouders gerust kan stellen.

En met de recente cijfers is dat hard nodig. Met USD 4,6 miljard boekte de omzet over 2017 weliswaar een stijging van 39% YoY, het verlies per aandeel lag rond de USD 3,09. Voor 2018 geeft het bedrijf een omzetverwachting af van USD 4,5 miljard - USD 4,7 miljard, en waarschuwt voor een netto verlies van USD 40 miljoen - USD 60 miljoen. DBD heeft het met name moeilijk met het verkopen van de feitelijke hardware waar het bedrijf een verlies van 15% YoY moest noteren. Als gevolg zag de Services divisie ook een daling (-2%). De Software divisie was een lichtpuntje met een omzetstijging van 6%.

Diebold Nixdorf is ’s werelds grootste leverancier van financial hardware and software solutions. Zoals deze omschrijving al aangeeft gaat het bij DBD niet alleen om hardware zoals ATM’s. Sterker nog, meer dan 60% van de omzet is afkomstig uit de verkoop van software en onderhoud/service verlening van ATM’s, POS afrekenpunten, kassa’s, etc. Diebold wordt momenteel voor USD 14,90 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management