05 01/18 05/01/2018

Resources legende Ross Beaty koopt grote positie aandelen Equinox Gold

Het Canadese Equinox Gold Corp. (TSX.V: EQX) heeft aangekondigd dat legendarische grondstoffenondernemer en tevens voorzitter van het bedrijf, Ross Beaty, zijn persoonlijke belang in het bedrijf fors heeft uitgebreid. Dhr. Beaty heeft recent 22,5 miljoen aandelen Equinox aangekocht, waardoor zijn totale bezit momenteel 41,4 miljoen aandelen bedraagt.

Op 25 oktober 2017 werd al aangekondigd dat Beaty, in aanloop naar de fusie tussen Trek Mining, Newcastle Gold en Anfield Gold om het nieuwe bedrijf Equinox te vormen, een deal had gemaakt met Equinox en Sandstorm Gold. Sandstorm Gold verkocht een positie van 4 miljoen aandelen aan Beaty en tevens werd de schuld van Equinox aan Sandstorm Gold door Beaty afgelost. Deze schuld had een nominale waarde van USD 15 miljoen. De totale aankoopprijs van deze deal was USD 18,2 miljoen. De schuld is omgezet in 18,5 miljoen aandelen die door Equinox zijn uitgegeven aan dhr. Beaty.

Na deze transactie bezit het bekende goud streaming bedrijf Sandstorm in totaal 24 miljoen aandelen Equinox en warrants die nog eens recht geven op 9,1 miljoen aandelen Equinox tegen een gemiddelde uitoefenprijs van CAD 2,92. Dit brengt het totale belang van Sandstorm in Equinox op 5,7%.

Het belang van voorzitter Ross Beaty bedraagt na deze transactie 9,8% van de uitstaande aandelen van Equinox, waarmee hij de grootste aandeelhouder is van het bedrijf. Een goed voorbeeld van skin in the game, zo liggen de belangen van de voorzitter op één lijn met die van de overige aandeelhouders.

Equinox Gold wordt momenteel op de Venture beurs van Toronto verhandeld voor CAD 1,10 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management