12 07/17 12/07/2017

First Majestic Silver produceerde in Q2 3,9 miljoen zilver equivalent ounces

Het Noord-Amerikaanse First Majestic Silver (TSX: FR) heeft vandaag bekend gemaakt dat de totale productie van zilver equivalent ounces (alle metaalproductie teruggerekend naar de zilverprijs aan het einde van Q2) 3,9 miljoen troy ounces bedroeg, een daling van 17% met het tweede kwartaal in 2016. De zes producerende mijnen die het bedrijf in bezit heeft produceerden in totaal 2,9 miljoen troy ounces zilver, 15.186 troy ounces goud, 7,6 miljoen pond lood en 0,9 miljoen pond zink.

President en CEO Keith Neumeyer: “Gedurende het kwartaal is de zilverproductie negatief beïnvloedt door vakbondsmedewerkers die illegale mijnblokkades opwierpen. Deze blokkades zijn gelukkig succesvol doorbroken en de plannen van het bedrijf worden door de vakbonden ondersteund, waardoor de zilverproductie de komende kwartalen naar verwachting zal verbeteren. Zilverproductie zal in het derde kwartaal weer de prognose volgen, en tevens zal hard gewerkt worden om het productieverlies als gevolg van de stakingen goed te maken in het restant van 2017.”

Het Canadese First Majestic Silver is een mijnbouwbedrijf dat zich toelegt op de productie van zilver. Het bedrijf is voornamelijk actief met het exploiteren en ontwikkelen van haar bestaande mineralendeposito’s in Mexico. Het bedrijf bezit en exploiteert momenteel zes actieve zilvermijnen, die in 2017 naar verwachting tussen de 11,1 tot 12,4 miljoen troy ounces puur zilver of tussen de 16,6 tot 18,5 miljoen troy ounces zilver equivalent zullen produceren.

First Majestic Silver wordt momenteel in Toronto verhandeld voor CAD 10,03 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management