12 07/17 12/07/2017

Uranium Energy Corp. koopt grootschalig titanium project in Paraguay

Het Noord-Amerikaanse Uranium Energy Corp. (NYSE: UEC) heeft haar optie uitgeoefend om het Alto Paraná Titanium Project te kopen, een grootschalig titanium project gelegen in Paraguay. Op 4 maart 2016 kwam Uranium Energy Corp. de aankoopoptie overeen met CIC Resources Inc., de toenmalige eigenaar van het project. UEC betaalt de overname met 664.879 aandelen (ter waarde van USD 1.021.453) en USD 275.000 cash. Daarnaast verkrijgt CIC een royalty van 1,5% over het gewonnen titanium, die UEC gedeeltelijk kan afkopen.

Amir Adnani, CEO van Uranium Energy Corp.: “De afgelopen vijf jaar zijn we met experts in Paraguay op zoek naar mogelijkheden om onze portefeuille aan uranium projecten uit te breiden. De acquisitie van het Alto Paraná project betekent geenszins een koerswijziging van het bedrijf (van uranium naar titanium, red.), maar de kans deed zich voor om een grootschalig project in een bekende jurisdictie te verkrijgen. Met deze transactie hebben we een strategische acquisitie kunnen doen die ons eigendom verschaft over de meer dan 70.000 hectare die het Alto Paraná project omvat, waardoor extra waarde wordt gecreëerd voor de UEC aandeelhouders. De vorige eigenaren hebben inmiddels al USD 25 miljoen geïnvesteerd in het project.”

In juni 2016 acquireerde UEC al een titanium project van CIC Resources dat vlak naast het Alto Paraná project ligt. De aankoop van het Alto Paraná project is complementair aan deze eerdere transactie. Een groot voordeel voor beide titanium projecten is dat zich dichtbij de één na grootste waterkrachtcentrale ter wereld bevindt, waardoor er een grote, goedkope stroomvoorziening aanwezig is.

Normaal gesproken wordt maar 5% van het gewonnen titanium daadwerkelijk gebruikt om het metaal titanium te produceren. Maar liefst 95% wordt gebruikt voor de productie van titanium dioxide, een kleurstof die de helderheid en doorzichtigheid bevordert van inkt, papier, plastics en zelfs de Apple Macbook om een lichter gewicht te krijgen. Ilmeniet is commercieel gezien het belangrijkste erts van titanium, aangezien hiervan titanium dioxide wordt vervaardigd. Toen UEC het Alto Paraná project overnam, was de prijs van ilmeniet USD 60 per ton. Momenteel is de prijs gestegen tot maar liefst USD 178 per ton, waarmee de enorme toegevoegde waarde voor aandeelhouders van Uranium Energy Corp. duidelijk is.

De aandelen van Uranium Energy Corp. worden momenteel op de beurs van New York verhandeld voor USD 1,66.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management