12 07/17 12/07/2017

Aandelen Northern Dynasty stijgen nadat EPA begint restricties op te heffen

De aandelen van het Noord-Amerikaanse bedrijf Northern Dynasty Minerals Ltd. (TSD: NDM) zijn (flink) gestegen nadat het Amerikaanse ministerie van milieuzaken (Environmental Protection Agency, EPA) heeft aangekondigd de restricties rondom het veelbelovende Pebble project op te heffen. De Obama regering heeft deze (volgens sommigen buitensporige) restricties opgelegd, waardoor Northern Dynasty niet eens in staat was om een vergunningsaanvraag in te dienen om het Pebble project te exploiteren. De huidige regering wil ieder mijnbouwbedrijf gelijke kansen bieden, en trekt daarom de restricties van de vorige regering terug.

Northern Dynasty is momenteel op zoek naar een strategische partner die de financiering van het grootschalige Pebble project kan garanderen. Tevens is het Pebble partnership begonnen met de aanvraag voor vergunningen. Op korte termijn verwacht Northern Dynasty met nieuws over beide zaken naar buiten te kunnen treden.

Het Pebble project van Northern Dynasty Minerals omvat het Pebble deposito, een van de bekendste en grootste goud-koper-zilver-molybdeen deposito’s ter wereld, gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Alaska.

Northern Dynasty wordt momenteel op de beurs van Toronto verhandeld voor CAD 1,91 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management