13 06/17 13/06/2017

Uranium Energy Corp. op shortlist Russel 3000 Index

Het Noord-Amerikaanse Uranium Energy Corp. (NYSE: UEC) staat op de shortlist om toegevoegd te worden aan de Russel 3000 index. Dat heeft de London Stock Exchange Group plc. recent bekend gemaakt. De Russel 3000 is een marktkapitalisatie gewogen index, die elk jaar in de maand juni opnieuw wordt samengesteld. De 3000 grootste Amerikaanse bedrijven worden in deze index opgenomen.

Het interessante aspect van deze herweging voor Uranium Energy Corp. aandeelhouders is dat de Russel 3000 een mainstream aandelenindex is. Enerzijds betekent dit dus dat UEC bij een breder publiek bekend zal worden. Anderzijds zijn er zeer veel trackers die de samenstelling van de Russel 3000 index nabootsen. Deze trackers zullen dus een positie in Uranium Energy Corp. innemen om de bovenliggende index te volgen als inderdaad duidelijk wordt dat UEC in de Russel 3000 wordt opgenomen, met opwaartse koersdruk tot gevolg.

Uranium Energy Corp. is een beursgenoteerd exploratiebedrijf dat zich richt op de aankoop en ontwikkeling van uraniumprojecten in Noord- en Zuid-Amerika. Naast veelbelovende assets in Wyoming, Colorado en Arizona, is het gros van de aandacht momenteel gericht op het zuiden van Texas waar UEC naast exploratieprojecten in het bezit is van één producerende mijn, de Palangana Mine. Palangana werd in 2011 in productie genomen en heeft tot nu voor USD 25 miljoen aan uranium (U3O8) opgeleverd.

Uranium Energy Corp. wordt momenteel aan de beurs van New York verhandeld voor USD 1,45 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management