08 06/17 08/06/2017

Osisko Gold Royalties neemt edelmetaal royalty portefeuille over van Orion Mine

Het Noord-Amerikaanse Osisko Gold Royalties (TSX: OR) heeft deze week bekend gemaakt dat het de edelmetaal royalty portefeuille van Orion Mine Finance Group heeft overgenomen. Met de acquisitie is een bedrag van in totaal CAD 1,125 miljard gemoeid. De portefeuille bestaat uit 74 royalties, streams en edelmetaal afnamecontracten. Door de overname bestaat de totale portefeuille van Osisko Gold uit 131 royalties en streams, waarvan 16 momenteel omzet genereren. Dit betekent een verdubbeling van de kortetermijn cashflow en meer dan een verdrievoudiging van het aantal cashflow genererende activa.

Door de overname verkrijgt Osisko een 9,5% diamant stream op de Renard diamantmijn en een 4% goud en zilver stream op de Brucejack goud- en zilvermijn in Canada, plus een 100% zilver stream op de Mantos Blancos kopermijn in Chili. De overname verschaft het bedrijf een ongeëvenaard groeipotentieel tot meer dan 100.000 gold equivalent ounces (GEO’s) in 2018 en wel 140.000 GEO’s in 2023. De afgelopen dagen is het aandeel Osisko Gold Royalties ruim 20% gestegen na bekendmaking van bovenstaande deal.

Het Canadese Osisko Gold Royalties is een intermediair edelmetaal royalty bedrijf gericht op de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt. Vóór de bovenstaande transactie bezat het bedrijf meer dan 50 royalty’s en één stream, waaronder een 5% Net Smelter Return (NSR) royalty op de Canadese Malartic mijn, een 2,0-3,5% NSR royalty op de Canadese Éléonore mijn en een zilver stream op de Gibraltar mijn. Daarnaast bezit het bedrijf ook een portefeuille beursgenoteerde grondstoffenbedrijven, waaronder een belang van 15,3% in Osisko Mining Inc., 13,3% in Falco Resources Ltd, en een 35,2% belang in Barkerville Gold Mines Ltd.

Osisko Gold Royalties wordt momenteel op de beurs van Toronto verhandeld voor CAD 17,31 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management