02 06/17 02/06/2017

Asanko Gold reageert op short rapport Muddy Waters

Het Noord-Amerikaanse Asanko Gold Inc. (TSX: AKG) heeft gereageerd op het short rapport van Muddy Waters eerder deze week. Muddy Waters beweert dat de koers van Asanko Gold naar 0 zal gaan, en plaatst daarom enorme verkooporders zonder dat het de aandelen AKG in bezit heeft (shorten). Asanko Gold stelt dat het negatieve rapport geen enkele kern van waarheid bevat en dat de beweringen onjuist zijn. Het bedrijf draait operationeel zeer sterk en overtreft zowel haar eigen verwachtingen als die van analisten.

Als gevolg van dit short rapport fluctueert het aandeel enorm de afgelopen dagen (zie ook onderstaande grafiek). Nadat het aandeel woensdag een verlies van 30% noteerde, werd de handel zelfs tijdelijk stilgelegd. Donderdag opende de handel weer, met in het begin een sterke daling die direct gevolgd werd met een even harde stijging.

Aanstaande maandag (5 juni) publiceert Asanko Gold een update over de mijnen (die overigens al lang gepland stond vóór de shortactie van Muddy Waters), waarbij ze uitgebreid zullen aantonen dat de beweringen in het short rapport volstrekt onjuist zijn. De hele reactie van Asanko Gold is hier te lezen: https://www.asanko.com/News/News-Details/2017/Asanko-Gold-to-Release-Expanded-Mine-Feasibility-Report-Refutes-Muddy-Waters-Short-Report/default.aspx

Asanko Gold is een mijnbouwbedrijf dat zich richt op de productie en exploratie van goud. Het bedrijf is actief in Ghana, West-Afrika, met als vlaggenschip de Asanko Gold Mine, die momenteel in productie is. 93% van de veelbelovende grond bij deze mijn is nog niet onderzocht, waardoor naar verwachting nog veel gouddeposito’s ontdekt moeten worden. Asanko Gold is een zogeheten junior miner (een small cap mijnbouwbedrijf) en is gevestigd in Vancouver, Canada. Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van Toronto verhandeld voor CAD 2,20 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist


10-daags grafiek van de koers en het handelsvolume in Asanko Gold aandelen

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management