29 05/17 29/05/2017

Berkshire Hathaway neemt belang in chemieconcern Lanxess

Vandaag werd bekend dat het Noord-Amerikaanse Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-B) via haar dochteronderneming General Reinsurance een 3% belang heeft genomen in het Duitse chemieconcern Lanxess AG. Het aandeel Lanxess noteerde direct een koerswinst van 6,67%, ondanks het feit dat het bedrijf vandaag ex-dividend ging. Berkshire Hathaway, het conglomeraat van legendarische belegger Warren Buffett, is daarmee meteen een van de grootste aandeelhouders in het bedrijf. Buffet’s investeringsvehikel is al langere tijd op zoek naar interessante beleggingen in Duitsland. Zo nam het bedrijf eerder dit jaar al Wilhelm Schulz over, een vooraanstaande producent van onderdelen voor pijpleidingen.

Lanxess richt zich primair op de ontwikkeling, productie en marketing van chemische tussenproducten, additieven, specialty chemicals en plastics. Door Arlanxeo, een joint venture met het Saudi-Arabische Aramco, is het bedrijf ook een vooraanstaande leverancier van synthetisch rubber. Lanxess is opgenomen in de toonaangevende duurzaamheidsindices Dow Jones Sustainability Index (DJSI World) en FTSE4Good. In 2016 behaalde het bedrijf een omzet van EUR 7,7 miljard. Het bedrijf heeft 75 productielocaties in 25 landen, en telt 19.200 werknemers. Recent wist Lanxess analistenverwachtingen te verslaan met een hogere winst dan werd verwacht, met name door sterke resultaten van de afdelingen engineering plastics en synthetisch rubber, maar het bedrijf waarschuwde dat de marktvraag naar verwachting later dit jaar zal tegenvallen.

De B-aandelen van Berkshire Hathaway worden momenteel verhandeld voor USD 165,69 per stuk. Dit is de slotkoers per 26 mei, omdat de Amerikaanse beurzen in verband met de feestdag Memorial Day vandaag zijn gesloten.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management