26 05/17 26/05/2017

Hoe verzeker je je portefeuille tegen de onvoorspelbare Trump?


De afgelopen weken is de consternatie rondom Donald Trump in een stroomversnelling geraakt. De 45e president van de Verenigde Staten lijkt zich in een steeds moeilijker parket te begeven. Direct na zijn verkiezing afgelopen november werd op de beurs al een voorsprong genomen op het aanstaande beleid van fiscale stimulering, infrastructuurinvesteringen en verlichting van de regeldruk. Door het ontslag van FBI-directeur Comey en de alsmaar aanhoudende geruchten over Trump’s banden met Rusland, twijfelen beleggers of The Donald zijn eerste ambtstermijn wel zal afmaken.

De onvoorspelbaarheid van Trump en de aanhoudende geruchten en controverses creëren een spagaat voor beleggers. Zijn ze op de zaken vooruitgelopen? Zijn er echt banden met Rusland, of is het allemaal maar sensatiejournalistiek? Indien het aloude spreekwoord “waar rook is, is vuur” waar blijkt te zijn, is het niet ondenkbaar dat er een impeachment trial volgt, met als mogelijk gevolg dat er van Trump’s economische plannen niets terecht komt. Beurzen zullen dan fors dalen.

Hoe kun je je beleggingsportefeuille verzekeren tegen de Trump-factor? Door een positie in GOUD te nemen!

Goud is een zeer waardevast edelmetaal en een ware safe haven voor beleggers. In een tijd van een onstabiele wereldpolitiek, extreem hoge overheidsschulden en losgeslagen centrale banken die miljardenbubbels aan krediet creëren, is het niet onverstandig een positie in goud in te nemen. Wanneer de beurzen dalen, gaat de goudprijs namelijk fors omhoog. Door deze hefboomwerking kan een bescheiden belegging in goud de impact van een crisis op uw beleggingsportefeuille fors beperken. Een verzekering als het ware.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management