24 05/17 24/05/2017

Skyharbour Resources ontdekt nieuwe hoogwaardige uraniumdeposito’s

Het Noord-Amerikaanse Skyharbour Resources (TSX.V: SYH) heeft bekend gemaakt dat het op meerdere locaties nieuwe, hoogwaardige uraniumdeposito’s heeft ontdekt bij het Moore Uranium Project, Skyharbour’s vlaggenschip dat een gebied van 35.705 hectare beslaat. Meerdere boringen over een gebied van in totaal 4 kilometer hebben dit aangetoond. Jordan Trimble, president en CEO van Skyharbour Resources, geeft aan dat de eerste fase van boringen bij het Moore project de verwachtingen ruimschoots overtreffen. “Het feit dat in zeven van de vijftien boorgaten hoogwaardig uranium is gevonden is zeer bemoedigend. Daarnaast worden nieuwe veelbelovende uraniumlocaties ontdekt in het verlengde van de mijn, wat de potentie van het Moore uraniumproject onderstreept.”

Na bekendmaking van dit nieuws is de beurskoers direct met 6,7% gestegen. Skyharbour gaat de komende maanden voortborduren op deze ontdekkingen met een nieuwe fase boringen. Het bedrijf heeft voldoende middelen om meerdere toekomstige boorprogramma’s te financieren, om zo de waarde van haar projecten constant te blijven vaststellen met behulp van een systematische en bewezen exploratiemethode, aangevuld met innovatieve veldtechnieken en nieuwe geologische analyses.

Skyharbour Resources is een bedrijf dat zich richt op de exploratie van uranium- en thoriumdeposito’s. Het bedrijf beschikt over 5 projecten in het Athabasca Basin, een gebied gelegen in de Canadese provincie Saskatchewan. Dit immense deposito bevat uranium concentraties die 10x hoger liggen dan het mondiale gemiddelde, en is jaarlijks goed voor 20% van de wereldwijde uraniumproductie.

Het bedrijf Skyharbour Resources wordt momenteel op de Canadese Venture beurs verhandeld voor CAD 0,48 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management