23 05/17 23/05/2017

Clariant fuseert met Huntsman Corporation

Gisteren maakte de Zwitserse fabrikant van specialty chemicals Clariant AG (SIX Swiss: CLN) bekend een definitieve overeenkomst tot fusie van gelijken te hebben gesloten met het Amerikaanse Huntsman Corporation (NYSE: HUN). De fusie zal plaatsvinden middels een gehele transactie in aandelen. De combinatie van beide bedrijven zal de naam Huntsman Clariant gaan dragen en creëert een toonaangevend chemisch bedrijf met een omzet van ongeveer USD 13,2 miljard, een EBITDA oftewel operationele kasstroom van USD 2,3 miljard en een gecombineerde bedrijfswaarde van circa USD 20 miljard bij aankondiging. De nieuwe entiteit verwacht jaarlijks circa USD 400 miljoen te besparen aan synergie voordelen en Clariant’s dividendbeleid voort te zetten. Verwacht wordt dat de transacties eind 2017 wordt afgerond.

Huntsman Corporation is een wereldwijde fabrikant en markthandelaar van gedifferentieerde chemicaliën met een omzet van circa $ 10 miljard. Het bedrijf heeft meer dan 100 productie- en R&D faciliteiten in ongeveer 30 landen en heeft ongeveer 15.000 medewerkers in 5 verschillende bedrijfssegmenten.

Clariant heeft zich in de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een marktleider binnen het specialty chemicals segment, en de toevoegingen die Clariant levert zijn inmiddels een onmisbaar onderdeel van ontelbare producten wereldwijd. Verf, kaarsen, leren handtassen, vaatwastabletten, kuipstoeltjes in de Arena, speelgoed, flesjes Spa Blauw, shampoo, anti-rimpel crème, gewapend beton, olieraffinage en de-icing vloeistof voor vliegtuigen, zijn slechts een kleine greep uit een enorm divers assortiment.

Clariant wordt momenteel op de Zwitserse beurs voor CHF 21,59 per aandeel verhandeld.

Rob Rutten
Asset Manager

Archive

News

Archive

© 2008 - 2021 All Rights Reserved. Solar Asset Management