Vraag en antwoord

Is mogelijk dat ik net zoals Warren Buffett een rendement van 20% per jaar behaal?
Uiteraard is dat mogelijk door gewoon de aandelen van het bedrijf van Warren Buffett te kopen. Desondanks willen mensen spreiding en is het niet raadzaam om slechts een bedrijf in de portefeuille aan te houden. Naast Warren Buffett zijn echter ook nog veel andere voorbeelden van bedrijven/fondsen die  een dergelijk rendement behalen. Door een combinatie van deze fondsen te nemen, spreid jij je risico.

Op welke manier kun jij dan zo veel rendement maken?
De meeste mensen zijn erop gericht om binnen zo een kort mogelijk tijdsbestek rendement te maken. Dat is echter speculeren en heeft niks met beleggen te maken.  Een van de manieren om rendement te maken is  Value Investing. Hierbij ga je op zoek naar bedrijven die ondergewaardeerd zijn,  waarvan de huidige beurskoers goedkoper is dan de eigenlijke waarde van het bedrijf. Je koopt deze bedrijven met korting.

Een hoog rendement betekent toch ook meer risico?
In tegendeel, want bij Value Investing gaan wij risico’s juist uitsluiten. Zo willen wij niet in technologie beleggen, waarom niet? Vandaag belt iedereen met een Nokia en morgen met een Iphone. Zo willen wij ook niet biofarmacie beleggen, waarom niet? Vandaag wordt een medicijn ontwikkeld en de koers explodeert en morgen sterven er twee mensen naar aanleiding van dat medicijn en je bedrijf is niks meer waard.

Maar waar kijken jullie dan heen?
Wij kijken juist naar bedrijven die iets produceren, waarvan wij weten dat deze over 5 en 10 jaar ook nog bestaan. Wij kijken hierbij naar bedrijven die een sterke financiële positie hebben en in slechte tijden het hoofd boven water kunnen houden. Maar ook naar bedrijven die een sterke  marktleiderspositie hebben, zodat jij niet afhankelijk bent van de grote spelers.

Maar als dat zo makkelijk is, waarom doet niet iedereen dat?
Beleggen doe je op de lange termijn. De meeste mensen die hun geluk op de beurs willen wagen hopen in een zo een kort mogelijk tijdsbestek veel geld te verdienen. Dat is allemaal spannend. Value Investing is daarentegen relatief saai. Je hebt een lange termijn focus van een bedrijf en deze onderwaardering zal niet van de een op andere dag naar boven komen, maar dat moet net als een goede fles wijn rijpen.

Hoe komen jullie dan aan deze bedrijven?
Uiteraard hebben wij een gedreven en deskundig team met een zeer groot netwerk binnen de financiële sector en werken wij samen met gerenommeerde specialisten. Onze vermogensbeheerders blijven echter niet achter hun bureau zitten. Ze bezoeken wereldwijd congressen en seminaars. Ze doen ideeën op en sparren met andere investeerders.  Hetgeen hun een bredere visie geeft op de horizon.

De spaarrente staat op een historisch dieptepunt, zijn er nog alternatieven?
Ja, naast Value Beleggen kunnen mensen ook gebruik maken van onze dividendportefeuille. Met deze portefeuille kunnen ze een dividend behalen van jaarlijks 8%-12%. Het geld wordt dan over een groot aantal bedrijven gespreid die een stabiel dividend uitkeren. Dat is toch een stuk aantrekkelijker dan je geld uitlenen aan een bank.

Maar 8%-12% dividend, dat is toch te mooi om waar te zijn?
Waarom? Je kunt je geld uitlenen aan een bank met een tier I ratio (eigen vermogen) van 4x. Je kunt dat geld ook uitlenen aan een goed bedrijf zoals Royal Dutch Shell, waar je 5,6% dividend ontvangt Uiteraard kan de waarde van je portefeuille schommelen, maar historisch gezien stijgen de aandelenkoersen op lange termijn. Daarnaast biedt de depositogarantieregeling ook niet alle dekking.

Maar dividend is toch niet altijd stabiel?
Dat klopt, daarom wordt het geld ook verdeeld over meerde bedrijven. Als dan een bedrijf als Fugro besluit om geen dividend uit te keren, dan merk je dat niet op het totaal bedrag. Daarnaast zijn de meeste bedrijven erop gericht om jaarlijks hun dividend te verhogen. Op deze wijze wordt je ook nog eens gecompenseerd voor de inflatie.

Wat is dan jullie  toegevoegde waarde?
Persoonlijke  aandacht, hoge kwaliteit van service en dienstverlening staan hoog in ons vaandel. Uiteraard bieden wij de mensen een stuk rust en hebben wij bewezen succesvol te zijn met onze strategieën.  Onze relaties hebben in principe geen omkijken naar hun portefeuille en kunnen de tijd investeren in andere zaken. Vier keer per jaar bespreken wij met hun de portefeuille zodat ze wel op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen. Daarnaast kennen wij geen verloop van personeel. 

Maar wat kenmerkt jullie dan nu specifiek ten opzichte van andere?
Wij werken samen met uiterst succesvolle  fondsmanagers die zich in het verleden hebben bewezen en sinds 1992 een gemiddeld rendement hebben behaald van gemiddeld 18,5% per jaar. Deze samenwerking zorgt ervoor dat wij onze relaties iets unieks op het gebied van value beleggen kunnen aanbieden. Daarnaast bezoeken wij zoals gezegd wereldwijd congressen en seminaars. De ideeën  die wij hier op doen gebruiken wij voor onze relaties, waardoor onze relaties hiervan profiteren.

 

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Solar Asset Management