Value Nieuws Blog

Inschrijven op onze nieuwsbrief?? SOLAR NIEUWSBRIEF

Het Zweedse Investor Aktiebolag (Stockholm: INVE-A, INVE-B) is de investeringsmaatschappij van de bekende Wallenberg familie. Het Zweedse Investor AB bestaat vandaag de dag uit drie componenten. Kern van het bedrijf zijn de Listed Core Investments, oftewel de beursgenoteerde investeringen. Investor’s niet-beursgenoteerde dochterondernemingen en investeringsbelangen zijn ondergebracht in het bedrijf Patricia Industries. Verder is Investor AB een van de oprichters van EQT Partners, een private equity groep met 20 beleggingsfondsen onder beheer. Deze tak uitgebreide bedrijfsactiviteiten vindt haar oorsprong bij de Zweedse Wallenberg familie.

Lees dit artikel
19 04/18 19/04/2018

De Franse chemiegigant Arkema (Parijs: AKE) is nu een jaartje of 5 verbonden aan de zeilsport als onderdeel van Lalou Multi, het zeilteam van de Franse schipper Lalou Roucayrol. Het team bestaat uit een grote Multi50 trimaran, de Arkema3, en een wat kleinere monohull Mini 6.50. De trimaran won afgelopen november de bekende transatlantische zeilrace Transat Jacques Vabre, en is tot nu toe een prachtig high tech uithangbord voor Arkema. Beide boten worden gemaakt van allerhande ultra sterke en vederlichte composieten uit de keuken van Arkema, en iedere keer als er een succes wordt geboekt in een zeilrace komt het bedrijf + producten weer uitgebreid aan bod. Om die reden heeft het management besloten om voorlopig een additionele 4[...]

Lees dit artikel

Conform eerdere afspraken heeft Osisko Gold Royalties (TSX: OR) CAD 148 miljoen betaalt aan het Canadese Victoria Gold Corp (VIT) voor een 5% Net Smelter Return opbrengst en 100 miljoen aandelen VIT. De NSR heeft betrekking op de Dublin Gulch Property van VIT gelegen in de Yukon Territory van Canada. Dit stuk land van 555 km2 bevat onder andere de bekende Eagle en Olive gouddeposito’s die gezamenlijk beschikken over 2,7 miljoen ons goud aan Proven & Probable Reserves.

Lees dit artikel

Bandengiganten Goodyear Tire (Nasdaq: GT) en Bridgestone (Tokyo: 5108) laten weten dat ze hun distributie activiteiten in de VS gaan bundelen onder de noemer Tirehub. Tirehub wordt één van de grootste distributie JV’s binnen de VS, en zal alle Amerikaanse bandengroothandels, kleinhandelaren, garages, etc. van een ruim en overzichtelijk Goodyear/Bridgestone assortiment voorzien. In afwachting van allerhande overheidsgoedkeuring gaat Tirehub halverwege 2018 van start en zal vanuit het hoofdkantoor in Atlanta van meet af aan over meer dan 80 distributielocaties beschikken.

Lees dit artikel

Het Noord-Amerikaanse Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) mocht onlangs een prestigieuze Red Dot Product Design Award in ontvangst nemen voor hun K-two Retail Kiosk. Red Dot prijzen zijn een initiatief van Design Zentrum Nordrhein-Westfalen en worden jaarlijks uitgereikt aan producten die functionaliteit en een mooi uiterlijk succesvol weten te combineren. De K-two van DBD is een grote touch screen voorzien van pinautomaat en printer voor allerhande self service handelingen/betalingen in restaurants (fast food), (film)theaters, warenhuizen, of het verstrekken van (staats)loten. De K-two zal naar verwachting mid-2018 worden aangeboden.

Lees dit artikel

Het Canadese Lucara Diamond (TSX: LUC) laat weten dat de voorgenomen overname van Clara Diamond Solutions Corp. is afgerond. Clara Diamond is een IT bedrijf dat een digitaal platform heeft gecreerd voor de online verkoop van ruwe diamanten. De software maakt gebruik van de bekende blockchain technologie alsmede algoritmes, cloudopslag, etc, en moet het aanbod van ruwe diamanten efficiënt koppelen aan de vraag van juweliers, etc. Lucara zal het Clara platform initieel inzetten voor de verkoop van de diamantopbrengst uit hun Karowe Diamond Mine in Botswana. De aankoopprijs is een initiele betaling van 13 miljoen aandelen LUC, gevolgd door een optie op een additionele 13 miljoen aandelen. Deze optie is afhankelijk van diverse omzet targets[...]

Lees dit artikel

De Luxemburgse RTL Group (Frankfurt: RRTL) laat weten een tegenstander te zijn van de voorgenomen belasting van 3% voor digitale dienstverleners. Met deze tijdelijke omzetbelastingmaatregel wil de Europese Commissie de belastingontwijking van Amerikaanse technologiegiganten als Facebook, Google en Amazon aan banden leggen. Momenteel betalen deze bedrijven namelijk geen belasting over de omzet die zij binnen de Europese Unie behalen.

Lees dit artikel

Het Noord-Amerikaanse American Axle (NYSE: AXL) laat weten dat het bedrijf z’n activiteiten in China verder gaat uitbreiden. Het bedrijf ging onlangs een joint venture aan met de Chinese Liuzhou Wuling Automobile Industry Co. voor het gezamenlijk ontwikkelen van aandrijfsystemen voor allerhande MPV’s, SUV’s, en bestelbusjes.

Lees dit artikel

De Noord-Amerikaanse netwerkspecialist CommScope (Nasdaq: COMM) en CCI (deels eigendom van COMM) hebben hun patent geschillen in India en de VS bijgelegd. Beide bedrijven hadden al de nodige aanklachten ingediend, dus dat zal een boel geld besparen. Het is allemaal een beetje een technisch verhaaltje, maar het komt erop neer dat COMM nu de wereldwijde licentie mag voeren voor CCI’s gepatenteerde asymmetrical twin beam antenna technologie. Als tegenprestatie mag CCI nu de licentie voeren voor COMM’s gepatenteerde electrical tilt voor base station antennas. Nu deze ‘ruzie’ is opgelost kunnen alle betrokken techneuten weer ongestoord verder klussen teneinde de advanced base station antenna technologiën verder te verbeteren.[...]

Lees dit artikel

De Noord-Amerikaanse Triumph Group (TGI) en vliegtuigfabrikant Gulfstream Aerospace onderzoeken de mogelijkheden om hun productielocaties efficiënter te gebruiken. Triumph levert onderdelen voor de fabricage van vleugels voor de iconische G650, G600, en G500 business jets van Gulfstream. Zo wordt de wing box voor de G650 momenteel in 2 locaties van Triumph en 1 locatie van Gulfstream in elkaar gezet. Dit wordt nu in z’n geheel naar de locatie van Gulfstream overgezet. En zo kan er bij alle Gulfstream types wat efficienter worden gewerkt. Triumph verwacht hiermee op de lange termijn veel geld te besparen. Dat lijkt me ook wel logisch want het lijkt er vooralsnog op dat er minder werk wordt verricht in de Triump locaties. Als dit verliesgevende[...]

Lees dit artikel

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2018 All Rights Reserved. Solar Asset Management