30 01/18 30/01/2018

GKN’s eDrive divisie voorspelt grote groei

De Driveline divisie van het Britse GKN plc (Londen: GKN) gaf onlangs rooskleurige verwachtingen af voor met name de eDrive activiteiten. GKN heeft de afgelopen 6 jaar meer dan GBP 123 miljoen gestoken in Research & Development van aandrijfsystemen voor elektrische voertuigen, en is inmiddels wereldwijd marktleider. De eDrive afdeling was in 2017 goed voor een omzet van GBP 33 miljoen, en GKN verwacht dat de verdiensten rond 2022 een kleine GBP 500 miljoen zullen bedragen. Dankzij grote contracten met de belangrijkste autofabrikanten noteerde het eDrive orderboekje eind 2017 een recordbedrag van GBP 2 miljard, en dat zal enkel verder stijgen.

Er waren eind vorig jaar wat winstwaarschuwingen bij GKN’s Aerospace divisie, wat de geruchten over een mogelijke split van het bedrijf (Aerospace - Automotive) weer een beetje aanwakkerde. Gevolg was een dalende koers en een vijandig bod van het Britse Melrose dat GKN voor GBP 7,4 miljard wil opkopen. Melrose is een bedrijf dat koopt, saneert, en weer verkoopt, met een jaarlijkse omzet van GBP 2 miljard en een marktwaarde van GBP 4 miljard. GKN laat weten dat er nog geen plannen zijn voor een split en gaat niet in op het bod van Melrose.

GKN is een toonaangevende fabrikant van customonderdelen voor de auto-industrie, luchtvaart, agrarische sector, mijnbouw en consumentenproducten. Onder aanvoering van divisies als GKN Driveline, GKN Aerospace, en GKN Land Systems, worden aandrijfassen, homokinetische koppelingen, lagers, versnellingsbakken, vleugelonderdelen en rotorbladen vervaardigd voor bedrijven als Nissan, VW, Caterpillar, Ford, Boeing, Airbus, John Deere en Pratt & Whitney. GKN wordt momenteel voor GBP 4,47 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2019 All Rights Reserved. Solar Asset Management