17 01/17 17/01/2017

Terex voltooit verkoop MHPS divisie

De Noord-Amerikaanse fabrikant van hijskranen, hoogwerkers, containerbeladers, etc. Terex Corporation (NYSE: TEX) heeft de verkoop van z’n MHPS divisie afgesloten. De Material Handling and Port Solutions activiteiten van het bedrijf zijn gekocht door de Deense concurrent Konecranes voor een bedrag van USD 1,3 miljard. Een kleine USD 800 miljoen wordt in contanten uitbetaald, en de rest van de vergoeding bestaat uit 19,6 miljoen aandelen Konecranes. 25% van de Deense aandelen komen hiermee in handen van Terex. Na de Construction divisie is MHPS de tweede tak van het bedrijf dat door Terex wordt afgestoten in het kader van focus, stroomlijnen, schuldreductie, herstructureren, etc.

Terex was begin 2016 in onderhandeling over een verkoop van het bedrijf aan het Chinese Zoomlion. Gelijktijdig waren er onderhandelingen over een fusie met Konecranes. Deze berichten deden de koers aanvankelijk flink stijgen, maar toen beide deals werden afgeblazen daalde het aandeel weer richting de USD 19,-. Sindsdien is het bedrijf gericht op afslanken, winst per aandeel, en de aandeelhouders. En dat wordt door beleggers gewaardeerd want de koers noteert momenteel USD 31,50 per aandeel; een stijging van 65% in 7 maanden tijd.

Terex is één van ‘s werelds grootste en meest succesvolle fabrikanten van lifting & material handling equipment, ook wel liefkozend de heavy-metal specialists genoemd. Hijskranen, containerbeladers, vrachtwagens, aerial work platforms (hoogwerkers), graafmachines, en bulldozers zijn een kleine greep uit het assortiment.

Peter Havik

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Solar Asset Management