28 12/16 28/12/2016

Herstructureringen Owens-Illinois verlopen voorspoedig

Het Noord-Amerikaanse Owens-Illinois (NYSE: OI) heeft afgelopen week een update gegeven over haar vorderingen met betrekking tot enkele herstructureringen. Zo heeft Owens haar schuldpositie verbeterd door de recente uitgifte van een vastrentende obligatie ter waarde van 500 miljoen euro met een looptijd van acht jaar en een zeer gunstige coupon van 3,125 procent. Tevens heeft Owens overeenkomsten afgesloten om haar pensioen en asbestverplichtingen te verlichten. Door de optimalisatie van de bevoorradingsketen en het verbeteren van het service level, verwacht Owens vernieuwde contracten te kunnen afsluiten met een aantal strategische klanten, wat het vertrouwen van het management in de groei van het volume in 2017 versterkt.

Vooruitkijkend naar volgend jaar en zelfs 2018, verwacht Owens een voortdurende margeverbetering, 10 procent CAGR (Compound Annual Growth Rate) in aangepaste winst, en solide kasstroom.

Met meer dan 2.000 patenten en 10.000 verschillende producten is OI met afstand marktleider in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië/Pacific, en Latijns-Amerika. Of het nu gaat om bier, wijn, wodka, pindakaas, ketchup, water, olijfolie, of calvados, Owens-Illinos heeft voor ieder product een glazen verpakking die behoud van kwaliteit garandeert.

Het bedrijf wordt momenteel op de beurs van New York voor USD 18,13 per aandeel verhandeld.

Rob Rutten

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Solar Asset Management