09 11/16 09/11/2016

Buffett dendert door

Afgelopen weekend heeft Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-A - NYSE: BRK-B), het beleggingsvehikel van Warren Buffet, haar cijfers over het derde kwartaal 2016 bekend gemaakt. De resultaten van Berkshire Hathaway worden altijd in het weekend gepubliceerd op de website van het bedrijf, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om deze gegevens te analyseren.

Berkshire Hathaway viel het derde kwartaal 2016 24% lager uit dan het derde kwartaal het jaar ervoor, toen de winst hoog uitviel door een eenmalige meevaller.
Door verschillende acquisities kwam de omzet en het bedrijfsresultaat allebei wel hoger uit in vergelijking tot het derde kwartaal 2015. Afgelopen jaar werd onder meer Precision Castparts (PCC), een leverancier van vliegtuigonderdelen, aangekocht. Op dit moment is PCC, op de verzekeringsonderdelen na, het meest winstgevende bedrijf in de portfolio van Berkshire,.
Berkshire boekte een nettowinst van $7,2 miljard. Een jaar eerder was dat nog $9,4 miljard, maar die winst viel zo hoog uit door eenmalige posten ter waarde van $4,4 miljard in verband met de fusie van Kraft Foods en Heinz. Het bedrijfsresultaat steeg met 7%, van $4,6 miljard naar $4,9 miljard.

Op dit moment heeft Berkshire Hathway een belang van $22,1 miljard in de Amerikaanse bank Wells Fargo.
Wells Fagro is afgelopen periode negatief in het nieuws geweest vanwege twee miljoen overbodige rekeningen had verkocht aan klanten. Hierdoor liep de koers van Wells Fagro fors terug. UIteindelijk heeft dit geleid tot het ontslag van ruim vijfduizend medewerkers en het einde van ceo en chairman John Stumpf.
Berkshire Hathaway is de grootste aandeelhouder in Wells Fargo met een belang van circa 10%.

Desondanks dendert de locomotief van Buffett. Op dit moment heeft Buffett een record bedrag ad. $84,8 miljard aan cash in portfolio.

De B aandelen (1.500 deel van de A aandelen) van Berkshire Hathaway worden momenteel op de beurs van New York voor USD 147,79,- per aandeel verhandeld.

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsarchief

© 2008 - 2020 All Rights Reserved. Solar Asset Management